Genki Medical Center

Platelet rich plasma (PRP) sau Tehnica Vampir

Acest tratament este un tratament revoluţionar care utilizează propriile resurse pentru rezolvarea problemelor de sănătate. Principalele calităţi ale terapiei cu plasmă sunt declanșarea procesului de construire a ţesuturilor epiteliale, musculare și conjunctive sănătoase. Dealtfel acest tratament influentează simultan toate etapele de regenerare si asigură sinergia necesară tuturor proceselor de recuperare din organism.

Terapia PRP ofera un conţinut ȋnalt al tuturor factorilor de creștere primari, secundari și terţiari care sunt combinaţi ȋn mod natural, spre deosebire de multe preparate create artificial.

Genki Medical Center

Terapia cu plasmă

Procedura PRP

Se utilizează eprubete speciale de diferite dimensiuni, în funcție de cantitatea de plasmă necesară. Mai apoi, sângele se recoltează în aceste eprubete, după care se centrifugheaza, obținându-se plasmă îmbogățită cu trombocite (plachete). Aceasta se injectează/infiltrează in zonele afectate și eliberează factori de creștere, inducând un proces biologic de reparare a țesuturilor, imposibil de reprodus prin alte metode.

Avantajul terapiei

În timpul tratamentului nu trebuie administrate medicamente antiinflamatoare. Pacientul trebuie să aibă un nivel suficient de vitamina D în organism, deoarece acest aspect potenteaza efectele procedurii.

Durata tratamentului

Se recomandă efectuarea a 6 ședințe PRP, la o distanță de 21-30 de zile una față de cealaltă.

Genki Medical Center

Terapia cu plasma in ortopedie si traumatologie

Terapia cu plasma reprezinta una dintre optiunele moderne de tratament pentru anumite probleme articulare. Utilizarea plasmei imbogatite cu trombocite in aria afectiunilor ortopedice are un rol important in refacerea leziunilor. Terapia PRP – „infiltratiile cu plasma” sau „injectiile cu plasma” presupune un tratament biologic care se adreseaza afectiunilor musculoscheletale, prin care se injecteaza in articulatie sau tendoane, plasma imbogatita in trombocite, care este obtinuta prin centrifugarea de sange venos recoltat de la pacient.

Afectiuni ce pot fi tratate prin terapia cu plasma:
  • artroze
  • periartrita ţesuturilor moi
  • contracturi articulare
  • tendinite
  • zone trigger miogene
  • tratamentul fracturilor
  • tendinopatii ale cotului
  • tendinopatia tendonului lui Achile
  • tendinopatia rotulei
  • leziuni acute ale ligamentelor și oaselor
Genki Medical Center

Recuperare medicala si medicina sportiva

În traumatologie aplicațiile tratamentului cu plasma îmbogățită sunt practic nelimitate datorita aportului enorm de factori de creștere proprii organismului respectiv care nu se regăsesc în niciun alt tratament, fiind cea mai naturala metoda de stimulare a refacerii unor structuri lezate.
Indicațiile PRP în traumatologie și recuperare medicala sunt:
 • Afecțiuni ale umărului: – tendinite, sindromul de impingement sau bursită, ruptura labrului, artroza articulației scapulo-humeraleacnee
 • Afecțiuni ale cotului: epicondilită laterala (jucătorului de tenis), epicondilită mediala (jucătorului de golf), periartrita cotului, artroza cotului.
 • Afecțiuni ale pumnului: artroze, tendinita de Quervain, sindromul de tunel carpian cu afectarea nervului median.
 • Afecțiuni ale soldului: tendinita și bursită psoasului, tendinita adductorilor (pubalgia sportivului) tendinita tractului iliotibial, bursită trohanteriana, artrita soldului.
 • Afecțiuni ale genunchiului: rupturi parțiale ale ligamentelor, tendinita patelara, artroza genunchiului atât a articulației femuro tibiale cât și a articulației femuropatelare.
 • Afecțiuni ale gleznei: tendinita peronier, tendinita ahileana, entorse ale gleznei.
Genki Medical Center

Mai multe despre terapie

Injectarea de plasma bogata în plachete (PRP = „platelet rich plasma”) reprezintă un tratament revoluționar, ce are la bază următorul concept: folosirea resurselor interne pentru vindecarea și regenerarea țesuturilor din organism. Printre cei mai importanți factori implicați în aceste procese complexe se numară plachetele (sau trombocitele), celule care se găsesc în sânge și care intervin imediat posttraumatic, asigurând atât oprirea sângerarilor (inițiază procesul de coagulare), cât și vindecarea plagilor.

 

Genki Medical Center

Nu recomandam terapia cu plasma la urmatoarele afectiuni

Orice boli ale sângelui cu anomalii sau disfuncţii ale trombocitelor (hemofilie, trombocitofilie, trombocitopenie, hipofibrinogenemie, stări hemoragice), septicemia, boli infecţioase, oncologie malignă, predispoziţie la alergii la heparină (această contraindicație poate fi atribuită în categoria celor pur teoretice).

Genki Medical Center

CONTACT

Dacă ai întrebări legate de serviciile pe care le oferim sau clinica noastră, îți așteptăm mesajul prin butonul de mai jos!
Genki Medical Center

SOCIAL MEDIA

Genki Medical Center este prezent și în mediul online, așa că ne poți urmări activitatea prin rețelele de socializare de mai jos!