Informativ

Chiropractica. Tratament și eficiență. Istoric

Chiropractica. Tratament și eficiență. Istoric1

Chiropractica are la bază principiul alinierii structurii musculo-scheletale, în special a coloanei vertebrale. Astfel, corpul uman va fi capabil să se însănătoșească fără chirurgie sau tratamente medicamentoase.

Chiropracticienii, în România, sunt mai puțin cunoscuți ca profesie, iar aceasta se datorează atât mentalității generale cât și culturii specifice. Din fericire, situația este în schimbare și putem observa o evoluție accelerată a procesului. Spre deosebire, în Statele Unite cam 22 de milioane de pacienți vizitează în fiecare an un cabinet de chiropractică.

[image_with_animation image_url=”3994″ alignment=”” animation=”Fade In” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Afecțiunile vizate de chiropractică

Patologiile ce se încadrează în acest tip de tratament sunt:

  • afecțiuni ale coloanei vertebrale;
  • accidentări suferite în timpul exercițiilor sportive;
  • dureri de cap…

Așadar, manevrele efectuate de chiropractician vor urmări restabilirea mobilității articulare. Aceasta se pierde de obicei în urma unor factori stresanți ce acționează în mod repetat, accidente, poziții vicioase ale corpului.

chiropractica

Efecte și beneficii

Chiropractica este utilizată ȋn principal la:

  • calmarea durerilor articulare;
  • diminuarea sensibilă a durerilor musculare;
  • reducerea și eliminarea durerilor la lligamente sau tendoane;
  • Chiropractica este asociată cu tratamentul medical conventional.

Chiropractician Adalbert Kasa

chiropractician TimisoaraFondatorul clinicii Genki Medical Center din Timișoara este adeptul terapiilor naturiste. Un discipol adevărat al marilor maeștri de tratamente alternative. Practician al școlii chineze și rusești de chiropractică. Principiile însușite de la mentorii săi s-au transformat în principii de viață pe care le urmează el însuși.

Adalbert Kasa a reușit să aibă o altă perspectivă asupra vieții, iar aceasta este folosită în terapia și abordarea asupra pacienților de la clinica de recuperare medicală Genki din Timișoara.

Află mai multe despre chiropracticianul Adalbert Kasa

Ședințele de tratament, derulare și durată

Un chiropractician lucrează în principal cu mâinile și forța fizică a brațelor. Își transmite cunoștințele prin felul în care lucrează asupra dvs. Chiropractica presupune că asupra corpului dvs se vor efectua mișcări de tragere, de împingere, rotiri… Acestea au un scop bine definit, respectiv acela de a elibera tensiunile de la nivel osos și muscular.

Mișcările, care sunt percepute a fi mai puternice sau mai blânde, în final vor elibera articulațiile dvs de tensiuni. Se vor reduce în mod considerabil, pâna la eliminarea totală sursa durerilor dvs.

O ședință (mai ales dacă este prima) nu poate dura foarte mult. Întâlnirile cu chiropracticianul se desfășoară în mod progresiv, urmărind adaptarea organismului dvs la terapie.

Chiropractica de-a lungul timpului

Așa cum bănuiți, chiropractica își are origini în vremuri ancestrale. A fost practicată încă din antichitate. Occidentul o numește terapie complementară, deoarece nu se încadrează în principiile medicinii europene tradiționale.

Evoluția disciplinei în epoca modernă a fost trasată de canadianul Daniel David Palmer. Modul în care s-au pus bazele disciplinei ar merita relatat. În 1895 Palmer a observat la unul din angajații săi, în timp ce se apleca să golească coșul de gunoi, că avea o vertebră care ieșea în evidență. Era deplasată din poziția ei inițială. Acesta făcuse în trecut o mișcare nepotrivită și și-a deplasat vertebra, iar de atunci nu mai auzea bine.

D.D. Palmer i-a reașezat vertebra folosind forța mâinilor. De a doua zi asistentul său și-a recăpătat auzul. Peste doi ani, respectiv în 1897, D.D. Palmer a deschis primul cabinet de chiropractică din lume.

Despre chiropractică, surse externe

Pentru a înțelege mai bine despre ce înseamnă această terapie și ce beneficii îți aduce ar trebui să citești „Chiropractica, terapia pentru articulații sănătoase” Este un interviu publicat în România cu chiropracticianul Dr. Lou Jacobs. Respectiv un medic american care ne prezintă și o altă perspectivă asupra terapiilor alternative la medicamente.

Citește și „Chiropractic Care for Back Pain